Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Ocker

21 apr , 2007, 19.20 Philip Teir

 

Gjorde en kort flygresa till blåsiga Mariehamn i dag och irriterades än en gång över en sak: varför finns det inte ett gratis trådlöst nätverk på Vanda flygplats? Det finns två betalnätverk som man kan logga in på med kreditkort, men jag tycker att det borde vara självklart att Vanda erbjöd särskilda wifi-hotspots där man kan jobba gratis. Överhuvudtaget känns hela betal-nätverkgrejen som en stor rip-off. I Mariehamns bibliotek var det samma sak, något företag hade sett till att det finns en signal, men man måste betala för den. Däremot hade biblioteket inget eget nätverk. Det är förstås nån säkerhetsprincip – man tror att ett öppet nätverk gör att man automatiskt är sårbar för hackers. Under tiden tar operatörerna, som fattat vad det hela går ut på, alla våra pengar.

Kommenteringen är stängd.