Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Guggenheim,Helsingfors,Stad

Vi guggenheimar vidare

3 mar , 2016, 13.54 Tommy Pohjola

 

Jan D. Oker-Blom | Foto: Richard Nordgren

Vad är det som pågår, vem vet? Och när kommer det nya beslut i affären Guggenheim? Det försöker vi ta reda på med fotograf Nordgren. Först i turen att intervjuas för minidokumentären var Jan D. Oker-Blom som är SFP:s direktionsmedlem i Helsingfors Hamn. Hamnen, som är det samma som staden, har stora ekonomiska intressen i Södra hamnen. Det betyder att godstrafiken det vill säga långtradarna inte viker undan på grund av ett museum. Men då stadens och därmed hamnens intresse också är att utveckla turismnäringen ska museet och hamnfunktionerna gå att passa ihop, tror Oker-Blom.

Nästa i turen är Thomas Wallgren (SDP), fullmäktig och ordförande i direktionen för Helsingfors stads konstmuseum HAM.

Kommenteringen är stängd.