Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Stad,Trafik

Men hallå hur kör du?

12 jun , 2013, 15.22 Tommy Pohjola

 

När korna flyger. Då slutar folk köra fel på Fredriksgatan. Detta tänkte jag på i morse, kor som flyger, när jag såg skåpbilen sakta in och chauffören fundera om han ska ta höger eller vänster. Det blev naturligtvis höger och ner mot Femkanten.

Som jag några gånger konstaterat är Fredriksgatan enkelriktad. Spåran kör i båda riktningarna och det är också så som man får köra med cykel på ”Fredan”. Men övriga fordon – enkelriktat.

Körriktningen är dessutom utomordentligt synligt utmärkt. Titta på bilden. Hur kan man inte se skylten? Proffschaufför.

Nu är det inte så att Parkvakten är felfri. Parkvakten har kört fel och kommer att köra fel, det är nästan naturlag på det. Men nu har rallyt på ”Fredan” nått en ny livsfarlig nivå samtidigt som myndigheternas reaktioner nästan helt uteblivit. Utan byggnadskontorets utryckning för att måla tillbaka den  gula mittlinjen som regnat bort skulle trygghetsresponsen stavas fullständigt fiasko. Den där gatan väntar på en svår olycka, I shit you not.

2 kommentarer

  1. CJT skriver:

    På Bulevarden är skyltarna som förbjuder att vända in söderut på den enkelriktade Fredriksgatan mycket dåligt synliga, här vänder bilister som ej vet att gatan är enkelriktad därför i misstag in på Fredriksgatan. Staden borde se över trafikmärkenas placering.

    • Tommy Pohjola skriver:

      Absolut! Och staden vet om allt detta – den bristfälliga skyltningen och vansinnesrallyt – men gör inget. Samma sak med polisen. Ei kiinnosta, tydligen. Sen kommer en dödsolycka som den på Hoplaxvägen och alla myndigheter är plötsligt hur vakna som helst. Men för uppmärksamheten krävs tydligen att någon ska mista livet. En fråga om pengar är det inte, kan inte vara, att låta bli att reagera.

Kommenteringen är stängd.