Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Grankulla,Helsingfors,Kyrkslätt,Vanda

Årets samhällsblogg!

5 Dec , 2012, 21.19 Tommy Pohjola

 

20121205-211610.jpg

Wow, liksom! Min son tappade sin andra tand i dag och så har han hela kvällen övningsregisserat självständighetsmottagningen. Kul! Just när jag knäppt en öl – efter pojkens läggdags! – nås jag av nyheten. Parkvakten är Årets Samhällsblogg 2012.

Fnatt!

Stor ära ett ens vara på förslag. Sjukt ball att vinna. Tusen triljoner tack till alla som läser, bryr sig och hör av sig med synpunkter, tips och whatnot.

Så varför Parkvakten? Det kan jag bara gissa. Tror att jag lyckats visa att det går att göra seriös journalistik och till och med grävjobb som blogg. Det går att bredda journalistiken och öppna grävjobb på ett sätt som inte är möjligt, eller ska vi säga är alltför utrymmeskrävande, i papperstidningen. Framförallt ger bloggar möjlighet till ett grepp som journalister normalt inte har möjlighet till, inte kan, eller inte vill utnyttja. Men vem som helst kan starta en blogg. Så gör det!

Så – lite harmsen förstås att jag tackade nej till Bloggalan i kväll. Hade varit så jädrans kul att festa. Å andra sidan, lilla grabben som jag precis nattat… han är störst och viktigast och så glad för att jag tog honom till Bragu för att spela lätkä. Och så har jag ju min bärs nu…

Till slut ett stort tack till Husiskollegan Janne Strang som inte endast måste fungera som Parkvaktens bollplank utan numera också representera fanskapet på Bloggalan (läs Nöjesbloggen, Jannes forum, det är vasst och smart och roligt om pop & al!). Cheers.

Annars. Zeitgeist som är den andra Husisbloggen på förslag till Årets Samhällsblogg – läs läs läs!

Annars nr 2. ”Parkvakten”, namnet alltså och loggan, är ett verk av Hbl:s kulturchef Philip Teir. Året var 2007. Lång resa, lång resa!

, , ,

4 kommentarer

 1. Marcus skriver:

  Jättegrattis!!!

 2. Anna skriver:

  Välförtjänt! Gratulerar.

 3. Sylvia skriver:

  Bästa vinnaren!

 4. catariina skriver:

  Grattis! Så värt.

Kommenteringen är stängd.