Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Miljö,Stad,Trafik

Se upp på metrostationen!

26 okt , 2012, 16.02 Tommy Pohjola

 

20121026-160051.jpg

För ett år sedan skrev jag en artikel om den kortade perrongen på Brändö metrostation. Den är inte enbart kortad. I bortre ändan har också byggts en nödutgång. Det är förstås förnuftigt. Men nu är de ”korta” stationerna – Igelkottsvägen har också byggts om – tänkta för automatmetron som kör med korta tåg. Och det vete gudarna när den startar.

Alltså är läget nu det att två av vagnarna som kör in och ut på Brändö stannar utanför den täckta perrongen och bakom nödutgången. Där ute kommer att finnas snö, is, slask och regn och vind. Mellan nödutgången och tåget är det dessutom ont om utrymme. Säg att just där står ett barn, en äldre person, en a-lagare eller vem som helst som inte observerar tåget. Vindsuget är kraftigt!

I dag vet vi att det korta automattåget är svårt försenat. Perrongerna är ändå kapade. Det skulle vara lite lustigt om det inte också skulle vara farligt.

HST:s svar är, jag kollade i dag, samma som för ett år sedan. Att perrongerna är kortade för automattågen. Att det är tryggt. Att det är smalt på sina ställen också i Hagnäs.

– På Brändöstationen är det smalt där vid nödutgången men det är helt enligt byggreglerna. Och där är sällan rusning, säger byggchef Juha Saarikoski på Helsingfors stads trafikverk HST.

Hur som helst, se upp där på Brändöstationen och håll också ett öga på medpassagerarna!

, ,

Kommenteringen är stängd.