Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Helsingfors,Politik,Stad,Vanda

Bäste broder!

8 jul , 2012, 09.47 Tommy Pohjola

 

På mindre än ett dygn har det publicerats två viktiga artiklar om korruption. I går bekräftade professor Matti Tolvanen det vi redan visste dvs att bäste broder-systemet existerar. I dag får vi läsa att konsultbolaget Accenture tipsat jubelfonden Sitra om ett företag som Accenture delvis äger. Det handlar om patientregister och miljardaffären är ett pilotprojekt för hela landet.

Nice going, som det heter.

Det är inte länge sedan som ordföranden för revisionsnämnden i Helsingfors konstaterade att de allra flesta offentliga upphandlingar misslyckas. De blir rejält och okontrollerat mycket dyrare än det var tänkt. Det här sades när muthärvan vid byggnadskontoret avslöjades.

Och så har vi då metroaffären. Den har tydligt visat att tjänstemän och politiker har en helt annan uppfattning om sin egen verksamhet än invånarna och väljarna.

, ,

Kommenteringen är stängd.