Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Politik,Stad,Trafik

Metro: Dåliga nyheter når Kiev

21 jun , 2012, 09.53 Tommy Pohjola

 

En helt vanlig cykelväg i ukrainska huvudstaden.

Inte ens i fotbollens Kiev undgår man metrosmutsen i Helsingfors. Klockan 7.36 piper mobilen. HST-direktionens vice ordförande meddelar att extranotan som man godkänt för två veckor sedan nu dykt upp som extra ärende på direktionens föredragningslista. Den är som bekant ytterst kort. Ett hemligt tillägg, alltså.

Samtidigt har mötesprotokollen från de två föregående direktionsmötena fortfarande inte publicerats, 31.5 och 4.6. Det var på sistnämnda mötet som direktionen med långa tänder godkände avtalet om fortsatt samarbete med Siemens. Avtalet som togs fram bakom direktionens rygg.

I det här läget måste ju HST:s informationspolitik vara snudd på världsrekord. Mörkret är närmast totalt särskilt i förhållande till somliga beslutsfattares egen syn på öppenheten i metroaffären.

Det är ingen blygsam bedrift att HST fortfarande kommer undan med hänvisningar till affärshemligheter. Att cirkusen håller öppet trots att klagomål lämnats in hos JK, förvaltningsdomstolen och polisen gör inte affären mindre märklig. Då måste det vara mycket slaggprodukter som har hamnat i fläkten?

Och ja, hälsningar från Ukraina. På två dygn har jag inte sett en endaste cykelväg i Kiev. En cyklist såg jag i går i en stor park.

,

Kommenteringen är stängd.