Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Politik

Metro: Nähä, ingenting att berätta

17 jun , 2012, 18.53 Tommy Pohjola

 

Efter ett helt år av rapporter, utlåtanden, pro memorior, föredragninsglistor, mötesprotokoll och diskussioner som mörkats med skumma hänvisningar till affärshemligheter, ”ärenden som är på hälft” och i stort sett vad som nu råkat passa in för stunden – då kommer detta.

Jag säger som det är. Den där föredragningslistan är en fars. Nyheten är med andra ord att det finns ingenting att berätta. Det borde det göra.

Påminner ytterligare en gång att det är direktionen som ska styra Helsingfors stads trafikverk (HST) och dess vd. Direktionen är tillsatt av stadens högsta beslutande organ. Det är stadsfullmäktige, alltså.

Stadsfullmäktige väljs av dig och mej. (Nästa gång väljer vi i oktober.)

Den gällande överenskommelsen med Siemens togs fram bakom ryggen på direktionen. Avtalet om att fortsätta automatiseringen av Helsingforsmetron i Siemens regi undertecknades en söndags eftermiddag. Mot den här bakgrunden och allt annat skulle det kanske vara dags att börja spela med helt öppna kort? Det är också något som både stadshuset med biträdande stadsdirektör Pekka Sauris mun lovat och vd Matti Lahdenranta bedyrat i intervjuer till Hbl.

Som bonus i härvan har protokollet från direktionens möte 4.6 fortfarande inte publicerats. Då diskuterades föregående veckas överraskande Siemenssvängar och projektets framtid. Nice going, HST.

Kommenteringen är stängd.