Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Helsingfors,Stad

Räkna med räkning

21 mar , 2012, 11.19 Tommy Pohjola

 

Som många stadsbor vet har Helsingfors stad haft lite problem med faktureringen, om vi säger så. Räkningar har betalats men inte skickats ut. Men var inte oroliga, staden har ett fotografiskt minne. Notan kommer nog!

Här nedan mejlet som kablades i väg från stadshuset för en stund sedan:

 

Staden skickar ut tusentals fakturor varje dag

Helsingfors stad har haft svårigheter med det nya datasystemet för ekonomiförvaltningen. Staden har inte kunnat skicka de flesta fakturor i början av året. För tillfället skickas dock flera tusen fakturor per dag och det har varit möjligt att fortsätta faktureringen. Största delen av fastighetskontorets lokalcentrals fakturor för januari har nu skickats ut. Samma gäller även en del av hälsovårdscentralens fakturor för januari och av Palmias måltidsfakturor.

Cirka 270 000 fakturor har ännu inte skickats. I nästa fas är det meningen att skicka fakturorna för sjuktransporter, tandvård och dagvård.

Förseningen i faktureringen gäller också följande stadens fakturor:

·         Socialverkets kundavgifter (äldreboende och serviceboende)

·         Idrottsverkets kursavgifter

·         Utbildningsverkets lokalhyror, skolbarnens eftermiddagsverksamhet m.m.

·         Partitorgets hyresfakturor (bl.a. torg, hallar)

Först skickas januari månads fakturor till kunderna. I andra fasen skickas de fakturor som gäller februari och mars månads fakturor skickas senare. Alla fakturor skickas alltså inte samtidigt. Den normala 14 dagars betalningstid gäller för fakturorna.

Konto- och referensnumren ändras

Nästan alla kunder får de första räkningarna med nya konto- och referensnummer i pappersversion. Med anledning av de nya numren ska de kunder som har e-fakturerings- eller direktdebiteringsavtal ingå nya avtal med sin bank. Detta kan göras när kunden har fått den första pappersräkningen av stadens ekonomiförvaltningstjänst. 

Kunderna har meddelats om förändringen i samband med faktureringen i fjol, på anslagstavlorna på verksamhetsställena och på webbsidan http://www.hel.fi/Laskut2012.

Den försenade faktureringen och förnyandet av e-fakturerings- och direktdebiteringsavtal gäller inte fakturor från Helsingfors Energi, Helsingfors Hamn, HST, byggnadskontoret, Helsingfors stads bostäder Ab eller Stara.

Kommenteringen är stängd.