Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Esbo,Folk,Helsingfors,Politik,Stad

Länka, länka och kommentera

29 feb , 2012, 16.48 Tommy Pohjola

 

Nu ska jag strax dra till stadshuset där fullmäktige diskuterar metroaffären, en ny biträdande stadsdirektör, Tölöparkeringen och de höga hyrorna. Mer om det senare i kväll. (Följ mötet live här http://www.helsinkikanava.fi/fi)

Före det några ord om bloggar.

”Så hurdan är en bra politisk blogg och bloggare? Sammanfattat kan man säga att det är viktigare att läsa än skriva. Om vi inte lyssnar skriker vi förbi varandra. Vi har inget samtal mellan politiska bloggare i Finland. Tydligen läser skribenterna inte varandra, eller i alla låter man bli att kommentera varandras inlägg. Och i den egna bloggen kommenterar man inte andras bloggar. Alla talar enbart till den egna publiken.”

Det där stycket översatte jag från Jyrki Kasvis blogg. Enligt medieföretaget Cision  är den gröna Esbopolitikerns webbdagbok bäst/mest läst/välj själv i landet. Partikamraten, Helsingforsaren Osmo Soininvaara rankas som tvåa. Justitieminister Anna-Maja Henriksson är tredje mest läst.

Jyrki Kasvi önskar att politikerna skulle bli mera aktiva i de sociala medierna. Som jag skrivit är många redan där men ändå inte och så finns skaran av kandidater eller folkvalda som Facebookar, twittrar och bloggar endast veckorna före val.

 

 

, , ,

Kommenteringen är stängd.