Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Politik,Stad,Vanda

En timme nu

17 okt , 2011, 11.07 Tommy Pohjola

 

20111017-110711.jpg

Vanda är en märklig stad. Bara en sådan sak att här finns fler arbetstillfällen än i någon annan av huvudstadsregionens städer – men också flest arbetslösa.

Sitter på budgetinfot. Tf stadsdirektör Martti Lipponen talar. Har talat i snart en timme. Men han talar ganska bra, inte som Runeberg, men har viss retorik och förstånd att då och då slänga in One Liners.

Nå, nu slutar han. 56 minuter. Nu får samtliga biträdande stadsdirektörer tala. Kanske är jag hemma i morgon?

Så vad ska Vandaborna vänta sig 2012? I huvudsak bra saker – förutsatt att ekonomin inte störtdyker igen. Då är staden i knipa för, om jag förstod Lipponen rätt, är alla extra anslag använda åren 2009-2011.

Skattesatsen (19 procent) är oförändrad och Lipponen lovar att alla som arbetar vid staden får hålla sina jobb och permitteringar ingår inte i ekonomiplanen. Vanda stänger inga dagisar, skolor eller hälsostationer.

Renoveringen och utvidgandet av det svenska campuset i Dickursby (läs mera i dagens Hbl) är ett av Vanda stads topprojekt nästa år. I nämnda artikel uttrycks en oro för att renoveringstidtabellen knte skulle hålla och att andra byggplatser skulle köra över Dickursby. Så låter det inte när bildningsdirektör Elina Lehto-Häggblom presenterar projektet, tvärtom verkar allt klappat och klart.

Till skillnad från många andra städer och kommuner kan Vanda täcka de stegrande utgifterna med skatteintäkter.

, ,

Kommenteringen är stängd.