Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Politik

Det blir bara värre

28 Nov , 2010, 17.07 Tommy Pohjola

 

Ju mer jag läser om fnurrorna kring de rumänska romerna, socialverket och stadshusets roll i tillsättandet och övervakningen av den så kallade tiggararbetsgruppen desto större är insikten om att alldeles för få journalister gjort sitt jobb.

Vi har flåsat över socialdirektörens soffa och skrivbord när vi i stället borde ha hårdgranskat socialverkets ”ledande expert” och socialdirektörens relation till sin förre arbetsgivare Diakonissanstalten. Klicka på länken ovan och läs artikeln! Om det stämmer att ledande tjänstemän på den byrå som handskas med utslagna människor sitter och bestämmer om drogstrategier i ett Arenabås i samband med en boxningsmatch, för att ”vi var ju alla karlar” och ”människan har alltid ätit”, och notan innehåller mängder av alkohol undrar man hur stadens högsta ledning och även ledande politiker ska harkla sig ur situationen. För att nu inte tala om vad brandinggruppens propellerhattar just nu tänker…

Som journalist har man skammen över ofullbordat uppdrag. Som politiker, stadsdirektör och verkschef är utsikterna sämre. De måste förklara hur allt det här är möjligt? Vad är det som pågår?

Kommenteringen är stängd.