Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

All smuts ska bort, säger Jussi

27 maj , 2010, 10.17 Tommy Pohjola

 

Alkohol, skräp och tiggare ska bort. Gator ska rensas och måssamhällen förflyttas. Det säger stadsdirektör Jussi Pajunen som tagit på sig hårdhandskarna. Han luggar stadsfullmäktige för att den inte gör något och föreslår att politikerna fort tar ställning till ordningsregler. Och det ska grundas kvarterspatruller med uppgift att rensa parker och torg på all smuts och som har rätt att dela ut ordningsböter.

Många i den här staden håller nog med. Gränser har nåtts och det måste bli ett slut på lallandet. Han grabben till exempel som blev så less på nedskräpandet av Koffparken att han tog en shitload med foton och lade upp dem i en Facebookgrupp som snabbt blev till en folkrörelse. Otrolig succé, som Hbl berättat.

Näromgivningen är tyvärr också full av helt andra exempel som verkar förplikta fosterlandets hopp. I veckan var det en före detta radio-DJ som lämnade Sverigekryssningen – och sina skräckslagna små ungar – genom att hoppa i sjön från vadå, åttonde nionde däck? Varför? Svar ”tja ja, varför inte, jag hade inte gjort det förr.”. Sådant smittar precis på samma sätt som när en dåre ställer bilen på Fredrikstorget eller gräset vid Olympiastadion så gör femton andra bums likadant.

Parkpoliser kan trots allt vara något att titta på. De finns i många storstäder, exempelvis New York, och de är respekterade. Det sups inte hejdlöst, hundar bajsar inte precis var de vill och korvpapperen flyger inte omkring. Ändå eller just därför verkar folk nöjda och glada.

2 kommentarer

  1. Alexander Lemberg skriver:

    Ska tiggare och smuts bara ”städas bort” och böter utdelas? Varför inte ta tag i det – egentliga – problemet; varför tvingas en del bli tiggare? Lös den ni så gör ni lite mera nytta än att dela ut böter till tiggare!

  2. skärrad skriver:

    Hur skriver ni egentligen? ”All smuts ska bort” och i detta inkluderas tiggarna? Gator ska rensas? Och i detta ingår tiggarna? Ordval som hör mera hemma i Nazityskland än någon annanstans.

Kommenteringen är stängd.