Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Folk,Helsingfors,Trafik

Några ord om p-etikett och moralens förfall

4 sep , 2009, 10.57 Tommy Pohjola

 
Fredriksgatan

Enkelriktat men det förstår inte alla.

När massan festar får de bilburna hjärnsläpp. Det blev klart än en gång i går kväll när tiotusentals hoppade i bilen och körde till de södra stadsdelarna för att titta på det stora fyrverkeriet. Notisbyrån bidrog med nedanstående glada notis:

FM i fyrverkeri lockade tusentals åskådare till stränderna i Helsingfors på torsdagskvällen. Strax före tävlingen inleddes halv tio bedömde polisen att 30.000 människor samlats för att följa med skådespelet, men mera människor strömmade hela tiden till.

I år sköts fyrverkerierna iväg från Ärtholmen nära Brunnsparken.

I fjol arrangerades tävlingen i Tölöviken och då uppskattade man att hela 120.000 åskådare samlats för att titta på fyrverkerierna. (FNB)

Enligt Hesari var besökarna 50.000. Också det är betydligt färre än året innan men det var helt tillräckligt många. Det stod bilar på Fredrikstorget, i Smedsparken, bilarna var dubbelparkerade på gatan, parkerade mot körriktningen och de ställdes utanför garager och portgångar.

Hur fan tänker folk?

Och hur tänker parkeringsövervakningen som hade världens chans att casha in? Alldeles säkert hade alla p-boterna kompenserat för insatsstyrkans löner och det hade ännu gett klirr i skattebetalarnas kista.

Enligt p-övervakningen hade man inledningsvis tänkt sätta in lite extra resurser på torsdagskvällen men struntat i det. Nobody knows why.

Synd att jag inte tog bilder i går kväll. Och synd att jag inte tagit kort på alla lantisar som inte noterat att Fredriksgatan är enkelriktad. Dagligen kör någon fel trots att skyltarna som talar om körriktningen finns i varje kvarter längs gatan.

En kommentar

  1. Hasse skriver:

    Eftersom den tidigare insändaren så upprört sig över den tillfälliga civila olydnad som folkmajoriteten tillåtit sig under denna fyrverkerikväll, så tänkte jag bara impertinent påpeka att Fredriksgatan är enkelriktad mellan Bulevarden samt Kampen. Från Bulevarden i riktning mot Rödbergen – Eira råder det nåt som kallas fordonstrafik förbjuden. Alltså inte enkelriktat – bara förbjudet att köra.
    Så nu tror jag det blev rätt o riktigt.

Kommenteringen är stängd.