Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

I morgon talar vi design

22 jul , 2009, 14.06 Tommy Pohjola

 
20090722290

Mannen på bilden har inget med artikeln att göra. Möjligen gäller samma för plakatet, plankorna och byggnaderna i bakgrunden. Men design är det, inte sant?

Samtidigt som staden planerar att slå ihop daghem, spara i skolorna och dra in på sjukvården bestämmer stadsstyrelsen att Helsingfors ska bli världens designhuvudstad. Det kostar Helsingfors och övriga städer i huvudstadsregionen sammanlagt minst 15 miljoner euro. Det är förstås inget jämfört med motkandidaten Eindhoven som spenderar långt över 100 miljoner euro.

Får man jämföra sådär, typ försvarsanslag mot biblioteksanskaffningar? Sjukvård mot designtitel? Vi gör det ändå, lite grann i alla fall. Läs mera i morgondagens blad om detta besynnerliga företag som – får vi hoppas – i framtiden skapar nya arbetstillfällen, ger behövlig goodwill och ja tja, inspirerar till att bygga ett bättre samhälle.

Och jo, ni minns rätt. Skatuddens omtalade designhotell – DET verkar som sagt INTE bli av…

, ,

Kommenteringen är stängd.