Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Se upp för ficktjuven

26 maj , 2009, 14.36 Marianne Sundholm

 

Redaktionen fick tips om att festivalen Världen i byn i Kajsaniemi i helgen skulle ha varit festival för fickstölder och tjuvar också. Polisen kunde ändå bara bekräfta anmälningar för en knyckt handväska, en nallad plånbok, en försvunnen insamlingsbössa och en stulen försäljningskassa (i de två senare fallen var det alltså föreningar som blivit av med pengar).

Ingen stöldvåg alltså, utan kommissarien konstaterade att det helt enkelt blivit sommar: ficktjuvarna hör värmen till och särskilt på ställen där det samlas mycket folk på ett litet område lönar det sig att vara uppmärksam. Parkkonserter, sommartorg, uteserveringar alltså. Och vanligaste stället att bli bestulen är faktiskt spårvagnen i rusningstid! Så ha gärna plånboken i säkrare förvar än bakfickan.

Kommenteringen är stängd.