Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Och var är moralen?

22 apr , 2009, 17.42 Tommy Pohjola

 

Det som känns rätt och bra för den ena är bevis på sjukt moraliskt förfall för den andra. Detta sagt med debatten om diverse direktörers förmåner och pensioner i färskt minne.

I det multimiljonsammanhanget är en socialdirektörs nota för en face lift på kontoret en pipa snus. Eller så inte. I alla fall är kommunisternas Yrjö Hakanen hårt på krigsstigen. Läs Hakanens blogg här.

Å andra sidan lär man få ganska mycket soffa för nästan 72 000 euro så tänk så många nya matteböcker eller skolbiträden det blir eller hur mycket annat man kan låta bli att skära i. För trots att slutsumman är den nämnda pipan snus är den mot den här bakrunden inköpen i direktörskorridoren på Andra Linjen ska ses.

Det är förresten inte första gången stadens inköp får egen rubrik i medierna. När Hbl i februari 2004 granskade stadshusets representation framgick det att dåvarande överborgmästaren Eva-Riitta Siitonen hade köpt 380 borddukar och en tjock bunt servetter till festsalen i stadshuset. De kostade skattebetalarna 91 900, 83 euro.
– De gamla dukarna var så slitna att man fick skämmas, förklarade hon.

Då var det högkonjunktur. Hbl:s uppgifter väckte ändå viss uppmärksamhet.

Hbl:s nyhet om socialdirektör Paavo Voutilainen hittar du här.

EDIT to 23.4: Hbl besökte i dag socialhögkvarteret i Berghäll där vår delegation emottogs av en synbarligen skakad chef. Läs mera här och i morgondagens tidning!

, , , , ,

Kommenteringen är stängd.