Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Nya vägskyltar

30 Dec , 2008, 18.31 Marianne Sundholm

 

Hbl skriver i morgon om vägskyltarna som byts i Raseborg. Hs.fi skriver i dag om vägskyltarna som byts i det annekterade Sibbo, nya östra Helsingfors.

I Sibbo är det fråga om några gränsskyltar för kommun och landskap samt ett halvdussin vägskyltar så det inte ska uppstå förvirring: Råvägen i Västersundom blir Gamla Råvägen, och Segelvägen på Björnsö blir Storsegelvägen för att samma vägnamn inte ska finnas på fler ställen än ett i kommunen. I Raseborg är problemet större, då de olika kommunerna har rätt många vägar som heter samma sak.

Hur som helst, kolla kartan på http://kartta.hel.fi/opas/ där sydöstra Sibbo redan nu är Helsingfors! Två dagar för tidigt. Nå, det är inte hela världen. Men ska Parkvakten tolka det som ett ställningstagande att den svenska versionen av karttjänsten inte ännu markerat inkorporeringen? Knappast. Fast så länge det är så ser man lätt skillnaden som annekteringen innebär på karta.

Kommenteringen är stängd.