Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

”Slöddret tar spåret”

23 okt , 2008, 10.44 Tommy Pohjola

 


foto: Tor Wennström

Parkvakten gluttade med ena ögat på tv:s partiledardebatt i går kväll.
Håhhåijaa.
En hel del tid ägnades åt finanskrisen och alla möjliga talkon och think tanks i stället för konkreta kommunalvalsfrågor, och bara lite sannfinländarnas påstådda invandrarfientlighet. Sistnämnda som avhandlades alldeles på slutet dominerade ändå.
Men i Parkvaktens ögon är det inte sannfinländarna som kommit med de underligaste debattinläggen.

För snart en månad sedan skrev NYT-bilagan om statsminister Matti Vanhanens hemkommun Nurmijärvi. Kommundirektör Kimmo Behm, appropå trafikförbindelserna: ”Sitä paitsi juna tuo rikollisuutta ja huumeita”. Chefen för kommunens ungdomsverksamhet fyllde på: ”Niin juuri. Meidän edellinen poliisipäällikkö korosti, että huumeet kulkevat junaratoja pitkin.”
På tisdagen arrangerade centern ett valmöte i kulturcentret i Esbo. Av höjdarna fanns på plats bland andra utrikeshandels- och biståndsminister Paavo Väyrynen. Enligt Iltalehti frågade han esboborna om de är medvetna om att med metron kommer invandrarna. Svaret lär ha varit ett häpet nej.

Parkvakten vet inte vilken politisk färg Kimmo Behm bekänner men han råkar nu i alla fall vara hövding i centerledaren Vanhanens hemkommun. Och så har vi då Väyrynen, en annan centerledare.
Parkvakten tycker att centern nu tagit en klar ledning i kampen om kommunalvalsgrodorna.

Läs mera i fredagens Hbl!

, ,

Kommenteringen är stängd.