Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Skriv mera! Skriv bättre!

10 okt , 2008, 14.33 Tommy Pohjola

 

Internet är en möjligheternas marknad. Där finns lite fakta också men hemskt mycket är fiktion.
Säkert är att halva jorden verkar blogga det vill säga skriva dagbok.
Parkvakten som är en latmask själv ska förstås inte häckla alltför mycket andra som uppdaterar sällan men så här i valtider är det lite intressant att följa med debatten i blogosfären. Detta dels appropå Parkvaktens tidigare rapporter om politiker som kommer med blogginlägg två tre gånger i året och en artikel som vi snart har i tidningen om hur många finländska politiker väljer att göra valkampanj på Facebook i stället för stenålderstrams som hemsidor och bloggar, dels en krönika i svenska Journalisten:

Trenden just nu – och en orsak till varför debatten om nya kontra gamla medier intensifierats – är att den traditionella nyhetsjournalistiken ägnar sig åt popcorn-action medan den komplexa politiska thrillern oftare hittas på bloggar.

Parkvakten surfar med journalistkollegan Kjell Häglunds observationer i skallen. Efter ett par timmars hårt arbete framstår debatten mellan Osmo Soininvaara (grön, ex-riksdagsledamot, numera ”bara” think tank och lokalpolitiker) Jan Vapaavuori (saml, bostadsminister) och Matti Vanhanen (c, statsminister) om hus på landet kontra cityboende som det absolut mest spännande man kan hitta.
Ämnet är viktigt och betoningarna intressanta men det är tyvärr inte så spännande läsning. Herrarna bloggare skriver aningen styvt, om vi säger så. Den nödvändiga provokationen finns i princip där men slätas ut av myndighetsspråket.
Alexander Stubb (saml) brukade leverera läsvärda kommentarer om vardagen i Bryssel men som utrikesminister har takten mättats av en aning, även om antecknigarna och bilderna från Georgien hade puls.

Många andra skriver om hur jobbigt det är att ställa upp i val. Man måste fixa annonser och – jösses ändå – betala för dem, ta ställning till allt mellan himmel och jord, träffa folk på torg och annars också vara anträffbar.
Synd att så många nya kandidater går med i flödet av Jadajada i stället för att visa att de verkligen brinner för något.

Detta nu mest som ett litet smakprov bara. Surfa själv! Vi ska fortsätta göra det och återkommer med lite utförligare rapport i papperstidningen vnär valdagen närmar sig. Och det är ju inte långt dit, drygt två veckor. Stay tuned.

Kommenteringen är stängd.