Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Sexigt val

2 sep , 2008, 13.29 Marianne Sundholm

 

Jag sitter och ringer runt till de olika Helsingforspartierna för att kunna sammanställa en presentation av vad de satsar på i kommunalvalet. Döm om min förvåning när minst vartannat parti meddelar att de inte ännu har något valprogram – en del har tänkt presentera det först om två-tre veckor! Det vill säga inte mycket mer än en månad före själva valet.

Visst, partiernas allmänna valprogram finns ju, de som gäller för hela landet. Men det här är ett kommunalval. Då vill åtminstone jag ha riktigt konkreta förslag på vad som kan förbättras i min stad och hur.

Att… nu kan det ju hända att det alltid har varit så här, jag har bara inte varit med så länge ännu. Men jag frågar ändå: är det så här man får väljarna att intressera sig, och valdeltagandet att höjas?

För senast det begav sig, 2004, struntade fler än fyra av tio helt blankt i att rösta. Ändå kan så gott som alla klaga, på bussbiljettspris, på dagvård, på tandläkarservice… så hej, hur skulle det vara?

Jag ser med spänning fram emot hur partierna ska göra kommunalvalet sexigt. Redan ordet kommunalval får många jag känner att gäspa. Tro mig, jag har sagt det ordet många gånger i höst. Gäsp är svaret. Äsch.

En kommentar

  1. Tommy skriver:

    För att inte tala om hemsidor där det är närapå omöjligt att hitta partifunktionärers kontaktinformation. Och då handlar det om riksdagspartier som, om jag förstått det rätt, får ganska feta bidrag just för att bygga upp och uppdatera hemsidor och annat som kan tänkas intressera väljare och därför vara viktiga för demokratin. Namn? Nå åtminstone kristdemokraterna, sannfinländarna och centerns Helsingforsbyrå behöver jobba lite med outputen.

Kommenteringen är stängd.