Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Vindruvor i Sibbo

15 jan , 2008, 14.55 Tommy Pohjola

 


FOTO: Niklas Tallqvist
Lång kamp. För ett år sedan var det stor demonstration p Senatstorget i Helsingfors. Förgäves.

Då var den stora Sibbodagen här med både sorg och glädje.
Parkvakten är neutral men nöjd över att det äntligen är punkt. Eller punkt och punkt. Ledningen i Sibbo vill släppa bråket om de 30 kvadratkilometrarna men föreningen För Sibbo är beredd att knacka på hos EG-domstolen.
Det var naturligtvis mycket folk på pressinformationen i kommunhuset i Nickby i morse. Kommundirektör Markku Luoma bjöd på vindruvor och berättade att Sibbo går vidare med sina egna byggplaner.
Helsingfors valde att inte kalla till pressinformation. I stället gick överborgmästare Jussi Pajunen ut med ett pressmeddelande klockan 8.18, som var precis efter att staden öppnat sin nya Sibboportal med information om de omedelbart och lite senare förestående förändringarna i det annekterade området. Sajten öppnades ungefär samtidigt som Högsta förvaltningsdomstolen lade ut sitt beslut. Det är inte dumt att vara förberedd, heter det.

Kommenteringen är stängd.