Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Musikhuset – detta har hänt

31 okt , 2007, 20.31 Tommy Pohjola

 

Vi talade med Hjallis idag. Och Donner. Och ringde riksdagen dessutom.
Affärsmannen Harry Harkimo säger att sponsorpengar räddar inte musikhusprojektet. 10–15 miljoner är ingenting när byggnaden går lös på tio gånger så mycket. Hjallis som annars är känd som en Man of many tricks är inte intresserad, alltså.
För Jörn Donner (sdp), ordförande i kultur- och biblioteksnämnden, är det sak samma om huset heter Nokia House bara det byggs. Just nu skulle han ändå förvandla alltsammans till ännu en bilparkering.
Raija Vahasalo (saml), ordförande i riksdagens kulturutskott, är mycket bekymrad men hon håller inte i trollspöt. Någon borde ta fram pengarna, säger hon. Hon hoppas på det bästa och fruktar det värsta.
Från helikoptern kunde vi se att gropen är enorm och måste fyllas med något. Man ser det på närmare håll också, från marknivå, men perspektivet är ett annat – grymt – från luften.
Avgående biträdande stadsdirektören Pekka Korpinen (sdp) skulle fylla hålet med varmt vatten. I plaskdammen eller är det ankdammen nej det är det inte skulle sedan folket och de folkvalda kunna lattja lojt tillsammans. Det säger Korpinen i sin avskedsintervju och tammefan jag vet inte om han skämtar.
Fredag är hur som helst D-Day. En kvalificerad gissning är att det är grönt ljus med det enda anbud som man fått in. Allt annat är ett gigantiskt misslyckande. Oavsett hur det går är kulturkretsarna livrädda för att fnurrorna på tråden redan gjort det svårt att driva nya stora kulturprojekt i framtiden. Av dessa är det omtalade centrumbiblioteket aktuellt om några år.

,

Kommenteringen är stängd.