Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Penttilä vs. Soininvaara

11 okt , 2007, 10.33 Tommy Pohjola

 

Tydligen är vi nu nere i två herrar. Det står mellan SAD-direktören Hannu Penttilä och enmans think tanken, författaren och lokalpolitikern Osmo Soininvaara (grön). Förstnämnda är sossarnas favorit och får troligtvis jobbet som Pekka Korpinens efterträdare. Tjänsten är vikt för sdp utgående från de politiska styrkeförhållandena i Helsingforsfullmäktige. Därför vill jag skicka en high five över gatan till HS-redaktionen som tagit initiativet till en offentlig debatt mellan de två kandidaterna. Annars skulle den här utnämnningen ha klubbats igenom i kabinettet som ett anmälningsärende.
Diskussionen är i kväll klockan 17 i Sanomahuset. Jag vill inte tro att kampen är avgjord men då gäller det för Soininvaara att verkligen utmana intellektuellt, som han själv uttryckt det, den andra killen men samtidigt profilera sig som en folkets man med folkets mun. Alltså ingen mumbo jumbo, tack.

, ,

Kommenteringen är stängd.