Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Ja! Det finns ett samband!

27 sep , 2007, 14.59 Tommy Pohjola

 

För en tid sedan skrev jag om bullret i Helsingfors. Miljöcentralen presenterade en undersökning eller egentligen en larmrapport som handlade om EU-värden som överstegs och krisprogram. Poängen, tyckte jag, var att resultatet och handlingsprogrammet inte skulle leda någon vart eftersom politisk vilja – och pengar – saknades. Själva rapporten var skitdyr.
Men det är inte bara miljöcentralen som tvingas syssla med mer eller mindre nollforskning. Förra veckan publicerade trafik- och kommunikationsministeriet en undersökning som visar att det finns ett samband mellan att man bygger nya stora parkeringar och det ständigt ökande antalet bilar i huvudstaden.
Jaja. Läs på nytt. Det finns ett samband … Hoppas ändå att trafikplanerarna och särskilt lokalpolitikerna bekantar sig med ministeriets rapport. Då slipper vi kanske smoglarm av den typen som är vanliga i till exempel Aten, Kaliforniens miljonstäder och i Asien.

, ,

En kommentar

  1. Anonymous skriver:

    Kommer man norr om Ring III till Hfors så ser man förtjust men ändå med avund på stadens täta och mångsidiga kollektivtrafik. Underligt att antalet privata bilar kan öka under sådana förhållanden. Samkörseln/kimppakyyti borde göras attityd- o. skattemässigt mera lockande. Därtill flera bussfiler – samt effektivare övervakning så att bilarna hålls kvar på de tillåtna filerna.

Kommenteringen är stängd.