Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Varför skräpar du?

24 sep , 2007, 15.53 Marianne Sundholm

 

Vi har skrivit om parkvakter här på Parkvakten tidigare. Läxar du upp dem som skräpar eller städar du kanske själv undan pizzakartonger som andra lämnat i parkerna? Nu vill Helsingfors stad veta hur du skräpar och vad du tycker om andras skräp: är det tobaksfimpar, hundbajs eller karamellpapper som stör dig mest? Det kan du svara på här (tyvärr bara på finska). Enkäten stängs på söndag den här veckan.

Också Samarbetsdelegationen SAD kämpar mot skräp och avfallsberg och har den här veckan öppnat en webbplats med information om avfallssortering. På http://www.ytv.fi/bioneeri/ kan du bland annat spela spelet Garbage Grabber som inte är särskilt spännande, men åtminstone kanske lär dig hur du gör dig av med en gammal glödlampa på rätt sätt. Riktigt rätt är det ju förstås att inte använda glödlampor alls, utan i stället lågenergilampor som håller mycket längre.

På Bioneeri-sidan hittar du också anvisningar för hur du viker en biopåse av en gammal tidning. Gårdagens HBL viks snabbt ihop till ett biokärl men gamla mjölpåsar eller kuvert (utan plast) funkar också bra!

Kommenteringen är stängd.