Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Bilfria lördagen

21 sep , 2007, 09.39 Tommy Pohjola

 

Mårten Westö har reagerat på den nya snedparkeringen på Museigatan i Tölö.
Det som den ena ser som en bra tanke det vill säga skapa flera parkeringsrutor och dra ned på utsläppen genom att kvartersrallyt uteblir – man behöver kanske inte längre varje kväll köra runt runt för att hitta en parkeringsplats – kan den andre inte begripa.
– Staden har effektivt förstört en av de vackraste gatorna, skriver Westö i en sms-insändare.
Debatten fortsätter. I morgon lördag firas den bilfria dagen bland annat genom att stänga av Esplanaderna för fordonstrafik. Vi firar genom att intervjua Pekka Sauri. Han borde veta varför Helsingfors å ena sidan gnäller på den ökande biltrafiken men bygger flera parkeringar samtidigt som man inte vill åtgärda de värsta felparkeringarna.
Pekka Sauri är biträdande stadsdirektör med ansvar för trafik och byggande.

, ,

Kommenteringen är stängd.