Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Ministrarna bloggar 2

29 jul , 2007, 18.11 Tommy Pohjola

 
Eftersom regeringen lanserat ett särskilt metropolprogram håller Parkvakten ett vasst öga på alla ministerbloggar. Tyvärr har det inte hänt så mycket sedan förra kollen.
I Sverige är debatten om politikernas bloggar i full gång:

  • clipped from: www.svd.se
  • Politiska partier, företag och organisationer kommer att försöka hitta sätt att erbjuda seriösa frilansbloggare arbetsvillkor som liknar journalisternas i samband med större evenemang och händelser.
Svenska Dagbladet fortsätter på ledarplats:

  • clipped from: www.svd.se
  • Det har diskuterats mycket om värdet av att politikerna bloggar. Jag börjar luta mot att det bästa med företeelsen är att allmänheten nu får ta del av ganska avancerad mediekritik, direkt från hästens mun, så att säga, och själva bedöma vem de ska tro på.

Och sidu! På kultur- och idrottsministerns hyfsat ofta uppdaterade blogg:

  • clipped from: stefanwallin.blogsome.com
  • Appropå just detta: när det i journalistkåren fortfarande vimlar av folk, som på 70-talet såg DDR och Sovjet som mönstersamhällen – när skall vi då få se en journalistkårens gransning av sig själv? Hbl har redan börjat med att granska 70-talets Torvaldsismer in det ögonblicket han gick över till politik, alltså i år. Törs vi tro att en följande artikel upplyser oss om vad dagens Hbl-journalister producerade på 70-talet? Eller, ja, skall vi låta det förgågna vara?

Kommenteringen är stängd.