Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Vanhanen: Är det nu som ridån går ner?

24 jul , 2007, 13.06 Tommy Pohjola

 

Det finns nationella beslut och diskussioner som intresserar Parkvakten. Strax före midsommar skrev jag detta i ett blogginlägg appropå en radiointervju med Matti Vanhanen:

En tankelek: Om statsministern säger att regeringen kniper käft om rapporter, planer, utredningar, utvärderingar och vad allt det kan handla om så betyder det att också förvaltningar på lägre nivå mörkar beredningen.

  • Ingen diskussion om Tölöviken.
  • Ingen debatt om musikhuset.
  • Inte ett jota om den märkliga faktureringen mellan staden och HNS.
  • Tyst om bussbolaget.
  • Spårvagnsbråket bara försvinner.
  • Alternativ till Västmetron – vad är det?

I går var det då ett himla hallå om Vanhanens senaste PR-utspel. Helt rätt att det var det. För det han säger är inte ett förbud att delta i vilken som helst enkät. Alla rundfrågningar handlar inte om matrecept och bantning. Det kan gälla Stasiarkiven, som i Aamulehtis fall (tyvärr lyckas jag inte länka till ifrågavarande artikel). Eller Sibbo för den delen.
Är man politiker räcker det inte med att trycka ut pressmeddelanden, skriva insändare och hålla anföranden. Det ingår i förtroendeuppdraget att också ställa upp på intervjuer särskilt om intervjun handlar om utredningar, rapporter, förslag och allt som kan tänkas ingå i ett beslutsunderlag. Det är ett sätt att delta i den offentliga debatten och det är därför som statsministerns nya regler ska få oss alla att hicka till.

,

Kommenteringen är stängd.