Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Tillbaka till verkligheten

22 jul , 2007, 18.57 Tommy Pohjola

 
Trots att jag är storkonsument när det gäller musik har det egentligen ingen betydelse att Free Record Shop lämnar landet, men jag sörjer att Gastronautti som jag aldrig anlitat tvingas sätta lapp på luckan.
Gastronautti var en slags dyrare pizzataxi. Maten hämtades från en rad restauranger runtom i stan. Minimibeställningen hos gourmetbilen gick på 20 euro plus 11 euro för transporten i innerstaden.
Lilla Gastronauttis misslyckande bekräftar att Helsingfors är en ganska liten stad. Kundunderlaget för den exklusiva servicen räckte helt enkelt inte till.
Free Record Shop hade intressant nog också ett efterfrågeproblem trots att det företaget ju säljer och lever på tio i topp-produkter som Madonna, Linkin Park och vad det nu kan vara. CD-skivor är för dyra jämfört med priset för samma musik på internet. Plus att utbudet är nästan oändligt mycket större.

clipped from www.hs.fi

”Konsepti on uusi, ja kaupunki on – voisikohan näin sanoa – sille liian pieni”, arvioi Olli Erkamo, joka on Gastronautin osakas ja on toiminut sen rahoittajana ja neuvonantajana.

  blog it

Kommenteringen är stängd.