Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Tillbaka i mörkret

20 jun , 2007, 08.42 Tommy Pohjola

 

Äntligen reagerar någon!
Statsminister Vanhanen sade en märklig sak i en radiointervju på söndagen. Han tycker att regeringen i fortsättningen borde hålla tyst om alla planer som är på hälft. I bakgrunden finns förstås farsen om Sibbojäviga ministrar.
En tankelek: Om statsministern säger att regeringen kniper käft om rapporter, planer, utredningar, utvärderingar och vad allt det kan handla om så betyder det att också förvaltningar på lägre nivå mörkar beredningen.

  • Ingen diskussion om Tölöviken.
  • Ingen debatt om musikhuset.
  • Inte ett jota om den märkliga faktureringen mellan staden och HNS.
  • Tyst om bussbolaget.
  • Spårvagnsbråket bara försvinner.
  • Alternativ till Västmetron – vad är det?

Som tur är har Aamulehti skött sitt jobb och som första tidning reagerat på Vanhanens groda. Tidningen har intervjuat tre professorer i statsrätt, offentlig rätt och förvaltningsrätt. Alla tre fördömer statsministerns linjedragning om offentlighet. Enligt lag kan myndigheter inte mörka ärenden som är på hälft.
– God förvaltningssed förutsätter att man öppet berättar om idéer och målsättningar, säger Veli-Pekka Viljanen från Åbo Universitet.

[ EDIT 21.6: Läs också Bbl:s ledare ]

Kommenteringen är stängd.