Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Ministern bloggar – eller?

16 jun , 2007, 12.40 Tommy Pohjola

 

Cyberrymden är full av bloggar. Bloggar som Parkvakten som uppdateras kontinuerligt och andra som synbarligen bara ligger där utan att varken skribenten eller läsarna bryr sig.
Av en händelse kollade jag i går om två tidigare icke-ministrar och numera ministrar skrivit något i webbdagboken om fallet Sibbo.
Bostadsminister Jan Vapaavuori har fortsatt att blogga. Kommunminister Mari Kiviniemis senaste inlägg är från riksdagsvalet, daterat den 17 mars.
Andra aktiva skribenter är Stefan Wallin, Matti Vanhanen, Suvi Lindén och Sari Sarkomaa. De har alla inlägg som är daterade i juni. Tuija Brax, Paavo Väyrynens, Astrid Thors, Jyri Häkämies och Tarja Cronbergs senaste kommentarer är skrivna i maj.
Jyrki Katainen, Mauri Pekkarinen, Ilkka Kanerva och Sauli Niinistö bloggade förra gången i mars.
Februariskribenter är Anu Vehviläinen och Anne Holmlund.
Paula Risikkos hemsida är en byggplats.
Sirkka-Liisa Anttila pynjar tydligen ganska flitigt med webben men inga blogginlägg. Däremot nog alla tal och pressmeddelanden.
Om man nu sedan klagar på politikerna för att de inte bloggar tillräckligt ofta är svaret givet. ”Vi har annat viktigare att göra.” Bra, det är en god ursäkt. Men nog kunde man i alla fall stryka sidor som ”Aktuellt” och ”På gång” om inläggen är flera veckor eller månader gamla…

,

Kommenteringen är stängd.