Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Långdansen

3 jun , 2007, 11.34 Tommy Pohjola

 


Den 28 januari 2002 var en fin dag för företagare Seppo Kaltiainen. Jag träffade honom på Blåbärslandet där han visade upp en miniatyrmodell av en danspaviljong. Rubriken löd ”Snart är det dans på Blåbärslandet”.
Fem år senare är det dans men inte den dans Kaltiainen räknade med. Twisten om byggrätten pågår i rättssalen. Helsingin Sanomat skriver i dag att staden både erkänt och nekat att misstag begåtts i beslutsprocessen. Den som erkänner är juridiska avdelningen på stadskansliet, den som nekar fastighetskontoret. Nu ser det ut som att förlikning inte kommer på frågan.
HBL har under årens lopp rapporterat flitigt om svängarna. Känns nog som att alla fått komma till tals: invånarna, grannarna, lokalpolitikerna, tjänstemännen, dansbaneföretagaren, juristerna och så Seppo Härkönen, Hertonäsfarbrorn som med beundransvärt engagemang grävt fram dokument som tyder på (men bevisar inte) att det är någon annan än Kaltiainen som håller i projekttrådarna, föreslagsvis något bryggeri. Jag intervjuade både Härkönen och Kaltiainen om de här sakerna för två somrar sedan. Än i dag är det omöjligt för mig att välja sida. Är Kaltiainen en pank bulvan eller ärlig företagare som hamnat i kläm i byråkratin?

ps. Seppo Kaltiainen ställde upp i riksdagsvalet 2007. YLE:s valmaskin hittar du fortfarande här.

Kommenteringen är stängd.