Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Polisen har ordet

7 maj , 2007, 14.48 Tommy Pohjola

 

De är säkert inte alla vandabor så vi ska inte dra skammen över hela byn men faktum är att över 200 bilister har ”fått” kortet på tork i Vanda i år. På knappt fem månader alltså.
På fredagen var det sex fartdårar som blev av med kortet i Dickursby. Sammanlagt skrev polisen ut 28 fortkörningsböter i en razzia som var förhandsanmäld. Flygblad och annat informationsmaterial hade delats ut bl.a. på bensinmackar. Kampanjen var riktad särskilt till unga förare.
Själv har jag reagerat på att så många kör mot rött och det är inte bara jag utan Helsingforspolisen också. Något har hänt med bilisternas attityder, säger polisen. Man bryr sig inte. Är det lite gult så hinner man nog och är det lite rött så hinner man ändå. Ingen ser, ju. Men det är just det att alla ser! Nonchalansen är så utbredd att folk kör mot rött på Mannerheimvägen, Brunnsgatan, Rödbergen, Tölö och Nordsjö mitt på dagen. Och det gäller förresten också bussar och taxibilar, män kvinnor äldre och yngre.
Polisen är maktlös. Naturligtvis. De hinner inte stå i alla gathörnen och det är inte heller meningen. Det handlar om folkvett. Det lär man sig hemma.
(foto: Hbl:s arkiv)

Kommenteringen är stängd.