Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Säsong för knytnävar

26 apr , 2007, 16.09 Tommy Pohjola

 

Ölfabrikens fina hästekipage är en bestående del av huvudstadens gatubild. Det är tyvärr också krogslagsmålen, enligt polisen som i dag publicerade brottsstatistiken för det första kvartalet. Dyster läsning.
Krogslagsmålen är väldigt alkoholrelaterade. Så här går det till: Män går på krogen. Män dricker. Män blir stora i truten. Män slåss. Och så tvingas polisen ingripa. Som om de inte hade annat att göra, som att gripa hustrumisshandlare och andra riktiga kriminella.
Men nu har alltså spritlarmet gått igen. Dels får vi tacka det varma vädret som traditionellt bidrar till ett ökat supande, dels nattklubbarnas öppettider och åldersgränser. Problemen är störst på krogar som släpper in under 21-åringar och dessutom har öppet till fyra på morgonen. Det kan bli ändring på de sakerna. Länsstyrelsen, som är tillståndsmyndighet, lär ha kontaktats. Polisen vill inte säga exakt vilka restauranger det handlar om men en kvalificerad gissning är att ganska många av dem ligger i rutan vars kanter utgörs av Albertsgatan–Lönkan–Mannerheimvägen–Simonsgatan–Folk- skolegatan. Ett annat problemområde är garanterat restaurangkvarteren kring järnvägstorget och med det har vi täckt hela centrum! Men så handlar det också om cirka 1300 olika grova misshandelsfall på tre månader.

2 kommentarer

  1. Tommy skriver:

    Titta in igen genast efter valborg 3.5. En liten förbättring utlovas.
    ps. Du Anonym har förstås rätt, tyvärr.

  2. Anonymous skriver:

    När ska husis få nya hemsidor?? De nuvarande suger så det luktar om dem… ni släpar efter i det tekniska med 10 år!

Kommenteringen är stängd.