Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Borgbacken

24 apr , 2007, 11.14 Tommy Pohjola

 

.flickr-photo { border: solid 2px #000000; }.flickr-yourcomment { }.flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; }.flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }


Bild011.jpg, originally uploaded by tommy pohjola.

Det finns några pressinformationer som huvudstadens journalister (nästan) slåss om att få gå på. Borgbacken är en av dem. Det beror på att nöjesparker i regel är ganska kul ställen, särskilt om man får vara där när nya apparater presenteras, och så är det detta med det dignande buffetbordet. God mat helt enkelt! Mätta magar skriver piggare artiklar. Eller något sånt, har Parkvakten hört. Hrm. Nåjo.
Tyvärr gick det inte att provåka Kirnu, den nya bergochdalbanan som ligger precis vid huvudentrén på Tivoligränden. Det schweiziska företaget finslipade mekaniken. Synd. Inte för att Parkvakten själv skulle ha åkt… Förresten, varför har mojängerna bara finska namn? I fjol var det Rinkeli och nu Kirnu. Kringlan. Kärnan.
Vd Risto Räikkönen berättade att Borgbacken är väldigt noga med säkerheten. Alla apparater granskas årligen, månatligen och dagligen. De två förstnämnda kontrollerna görs av utomstående alltså oberoende granskare. Det förstår man. Nöjesparken har inte råd med olyckor. Det är dåligt för affärerna och affärerna är goda – det är ju Stiftelsen Barnens Dag som driver verksamheten. Pengarna används till barnomsorg. Och utbildning. Personalen på Borgbacken vidareutbildas hela tiden. Nyanställda säsongbiträden sitter på skolbänken 30–40 timmar. Och får lön för det, bör tilläggas. Faktum är att väldigt många unga människor får sin första kontakt till arbetslivet på Borgbacken så också därför är det viktigt att allt går rätt till.
Säsongen kör igång på fredag och det är öppet åtminstone till mitten av september. Möjligen längre om vädret är bra.

Kommenteringen är stängd.