Tommy Pohjola ser allt, hör allt, vet allt.

Okategoriserad

Kulturskandal

18 apr , 2007, 12.55 Tommy Pohjola

 

Det är snart sju år sedan arkitekttävlingen men Sandudd väntar på ett nytt strandkafé och ett modernt, snyggt omklädningsrum. Sommaren 2005 skrev jag att ”solbadarna i Sandudd får ett nytt kafé 2007.”
Nu är det helt säkert att det enda som händer i år är att idrottsverket utreder hur den gamla soptippen ska saneras. Just det, platsen för det nya kaféet ligger söderut på stranden ovanpå en kommunal avstjälpningsplats. Enligt pressmeddelandet ska kafét öppnas lagom till badsäsongen 2008. En mljon euro ska användas för ändamålet. Hoppet är det sista som dör ut.
Tölösällskapet har varit intresserade av att renovera byggnaden men det tåget har gått. Skjulet, för det är ett skjul i dag, är i fallfärdigt skick och tydligen omöjligt att renovera. Å andra sidan anser föreningen att det är byggnadens ägare det vill säga staden som ska fixa till huset.
Konstisbanan på järnvägstorget byggdes inte över en natt men det gick ändå på några år från idé till invigning. Och en succé var den, ju. Då borde det inte få dröja sju år att bygga ett nytt kafé i Sandudd som är Helsingfors populäraste badstrand.

Kommenteringen är stängd.